Vakantie nieuws

Wie binnenkort met vakantie vertrekt, doet er goed aan om nu al de nodige Kids-ID’s aan te vragen. Dit kan bij de dienst bevolking. Een normale procedure duurt 2 tot 3 weken en kost 10 euro per pasje. Wie een spoedprocedure inroept, betaalt al vlug 120 euro per pasje. Wees er dus tijdig bij en maak een afspraak.

Een biometrisch paspoort (reispas) kan je aanvragen bij de dienst burgerzaken. Hij kost 70 euro (volwassenen, 7 jaar geldig) of 39 euro (min 18-jarigen, 5 jaar geldig). Breng bij de aanvraag een recente pasfoto in kleur, met witte achtergrond mee of maak je foto in onze pasfotocabine! Bovendien worden er vingerafdrukken afgenomen via onze scanner aan het loket. Na tien dagen wordt je nieuwe paspoort geleverd. Doe je aanvraag dus tijdig en maak een afspraak. Een spoedprocedure voor een volwassene kost immers 245 euro. Een minderjarige betaalt 184 euro als het dringend is.

Pasfoto’s kan je laten maken in de pasfotocabine in het gemeentehuis. Voor 6 euro krijg je 6 foto’s die uiteraard aan de wettelijke vereisten voldoen. vakantiewoning huren limousin

Ben je op zoek naar een goedkope vakantie naar Curaçao?

room je er van om eens naar Curaçao te gaan? Of ben je al eerder op het eiland geweest maar wil je nog eens terug? Wij snappen jou helemaal! Maar een reis naar het eiland kan nogal in de papieren lopen. Dus ben je op zoek naar een goedkope vakantie naar Curaçao, lees dan in dit artikel alle tips.

Curaçao, het eiland dat bekend staat om haar mooie baaien met witte zandstranden. Een helderblauwe zee vol tropische vissen. Architectuur in alle kleuren van de regenboog. Bijna iedere dag van het jaar zon en een aangename temperatuur. En het eiland met de leukste strandfeestjes en ‘happy hours’. Kortom, Curaçao heeft alle ingrediënten voor een heerlijk ontspannen busreizen vakantie!

Hoe vind je een goedkope vakantie naar Curaçao?

Wist je dat een vakantie naar Curaçao regelmatig minder kost dan een week in een chalet op een Italiaanse camping in het hoogseizoen? Kun je nu helemaal niet meer wachten om in het vliegtuig te stappen om Curaçao te bezoeken, maar heb je een krap budget? Hier volgen een aantal tips om toch voor een leuke prijs het eiland te bezoeken. Last minute Brazilie

Kies een voordelige reisperiode

Het klinkt alsof je een open deur intrapt, maar met deze tip kun je vaak enorm besparen op jouw vakantie. Vermijd schoolvakanties wanneer je goedkoop op reis wilt naar Curaçao. Met name de periode rond Kerst en de jaarwisseling is mega duur. Houd ook de lokale feestdagen op Curaçao in de gaten, vakanties naar het eiland tijdens de carnavalperiode zijn bijvoorbeeld erg in trek. Dit zal de prijs voor een reis doen stijgen. vakantie Brazilie

Last minute boeken

Touroperators reserveren vaak een x aantal stoelen per vlucht in een vliegtuig voor hun eigen vakantiegangers. Ook wordt er regelmatig in grote accommodaties een bepaald percentage kamers ‘geblokt’ voor gasten van een specifieke touroperator. Deze stoelen en kamers worden hoe dan ook bij de touroperator in rekening gebracht door de luchtvaartmaatschappijen en hoteliers, ook al zijn ze niet bezet. Dit kost de touroperators veel geld, ze verkopen daarom liever hun pakketreis voor een lagere prijs, dan dat de betreffende kamers en vliegtuigstoelen leeg blijven.

Hier kun jij je voordeel mee doen. Vlak voordat de vertrekdatum nadert gaan touroperators stunten met hun prijzen, om de lege plekken alsnog te vullen en daardoor in ieder geval nog iets te verdienen. Heb je dus al vakantie of ben je flexibel: dit is je kans om een fantastische last minute vakantie te scoren! b&b overnemen frankrijk

All-inclusive vakantie populairder

Steeds vaker kiezen we voor een vakantie waarin alles al voorzien is, zo blijkt uit onderzoek. Bijna de helft van de vakantiegangers kiest voor de voorjaarsvakantie voor het all-inclusive concept.Boekte vorig jaar 43% van de vakantiegangers all-inclusive, voor dit jaar berekende de website Vakantiediscounter een stijging van 9%, naar 48%. Bijna een kwart (24%) gaat voor logies en ontbijt. Het hotel blijft de favoriete verblijfplaats tijdens de voorjaarsvakantie: maar liefst 91% boekt een dergelijk verblijf, tegenover 86% vorig jaar. Ook geven we meer uit: €644 tegenover €609.

Boekte vorig jaar 43% van de vakantiegangers all-inclusive, voor dit jaar berekende de website Vakantiediscounter een stijging van 9%, naar 48%. Bijna een kwart (24%) gaat voor logies en ontbijt. Het hotel blijft de favoriete verblijfplaats tijdens de voorjaarsvakantie: maar liefst 91% boekt een dergelijk verblijf, tegenover 86% vorig jaar. Ook geven we meer uit: €644 tegenover €609.

Nederlanders die deze voorjaarsvakantie niet op wintersport gaan, kiezen massaal voor Spanje. 29% van de geboekte vliegvakanties in de voorjaarsvakantie gaat daarheen, blijkt uit de cijfers. Spanje doet het wel beduidend minder dan vorig jaar: toen was maar liefst 38% van de voorjaarsvakanties naar de Spaanse zon. Ook Egypte (18%) en Portugal (8%) doen het goed dit voorjaar en staan – net als vorig jaar – in de top 3 van zonnige bestemmingen voor komende week.

De top 10 wordt verder gecompleteerd door Turkije (plek 4), Curacao (5), Italië (6), Marokko (7), Kaapverdië (8), Dubai (9) en Gambia (10).